недеља, јун 16, 2024

“Grobari” i “delije” se sukobile u Bloku 45

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. avgusta 2021. – Stanovnici blokova, posebno 45-og, na Novom Beogradu sinoć kasno nisu znali šta se dešava i zbog čega su navijači Partizana (sa “juga”) defilovali ulicom Dr Ivana Ribara prema Savi, vratili se na zborno mesto, nekoliko stotina metara od raskrsnice navedene ulice i Jurija Gagarina i, posle bakljade i pucnjave, u pratnji tri policijska autombila još jednom otišli do tramvajske okretnice. 

Mnogi građani kažu da nije neočekivano što se na rečenom mestu sinoć desio žestok obračun Partizanovih i Zvezdinih  navijačkih grupa. Dok su prvi put išli prema Savi i natrag uglavnom se čula dreka koje je povremeno presecali povici “ciganske pi..e, uz pominjanje i predsednika Srbije. Saldo je napravljen jutros: demoliran ulaz, prestravljeni građani, bez što je izostala intervencija policije.
Ovaj deo Novog Beograda koji je izgrađen od 1968. do 1972. godine odgojio je dosta “žestokih momaka” (novo)beogradskog asfalta, u naselju je oduvek bilo jakih navijačkih grupa i dosta narkomana i preprodavaca droge. Jedna verzija događaja govori da je do incidenta ispred zgrade u ulici Ivana Ribara 98 došlo kada je grupa delija sa motkama naišla na grobare, odnosno na grupu “Vandal boys”, trenutno najaktivniju navijačku gruapciju iz kraja.

Mladić koji je upucan je upravo pripadnik “Vandala” i on je sinoć prebačen na odeljenje za reanimaciju u KBC Zemun, gde su se lekari borili za njegov život. Priča se da navijači dva beogradska tima iz Bloka 45 imaju korektne odnose, ponekad i zajedničke akcije, i pretpostavlja se da je na grobare naišla ekipa delija “sa strane”

Tokom šetnje “navijača” jedna saobraćajna traka bila je zatvorena.

D. B.