уторак, фебруар 27, 2024

Gradonačelnik Banja Luke nepoželjan Mostaru

Slične objave

Podeli

MOSTAR/BEOGRAD, 24. jula 2021 – Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanimirović neće prosustvovati tradicionalnim skokovima (Mostarci češće govore da su to letovi) sa Starog mosta, iako je ranije bio pizvan na ovu manifestaciju. Razlog otkazivanja gostoprimstva su Stanivukovićeve reakcije na odluku Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

Skakači su mu u dopisu naveli da je za njih Srebrenica bolna rana i da će tako uvek biti. “Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza ‘Mostari’ obeležavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a Vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu”, stoji u dopisu upućenom Stanivukoviću.


Stanivuković je juče izjavio da je Inckovo nametanje zakona o zabrani negiranja genocida strahovito loš potez. “Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti pre nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod”, naveo je Stanivuković.

U znak sećanja na sve mostarske letače, posebno pozdravljam drage prijatelje Osmana Balića i Mirsada Pašića-Dedu. Stoga uz ovaj tekst neće ići Stanivukovićeva fotografija nego korice knjige Mostrski ikari koju mi je Pašić posvetio i poslao još davne 2004. godine.

Dragan Banjac