уторак, фебруар 27, 2024

GI 21. maj: Ovaj rat će i u Crnoj Gori ogoliti sve političke snage

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 1. marta 2022. godine – Već sada je izvjesno da će ruska agresija na Ukrajinu iz temelja promijeniti evropske i globalne političke odnose, saopšteno je iz GI 21.maj.

“Rat u kome se slobodna i demokratska Evropa brani u Kijevu i širom Ukrajine odrediće narednih decenija evrospki politički i pravni poredak. Zato je važno razumjeti da zločinački Putinov pohod mora biti osuđen i poražen. Iz istog razloga je potrebno ohrabriti i podržati sve progresivne i miroljubive snage u Rusiji kako bi se stvorili uslovi za slom Putinove autokratije i okončala vladavina ovog brutalnog i dehumaniziranog nasilnika”, navode u saopštenju.

U ovim okolnostima od presudnog značaja je, dodaju, svrstavanje građana Crne Gore na stranu herojskog ukrajinskog naroda i jasna osuda Putina i njegovog opresivnog režima.

“Ovaj rat će i u Crnoj Gori determinisati i ogoliti sve političke snage, jer ko god ne ne podrži Ukrajinu taj ne podržava evropsku i evroatlantsku budućnost Crne Gore. S druge strane, posebno je za osudu i prezir svaki javni i politički nastup kojim se podržava ili relativizuje zločinačka i okupatorska Putinova politika. Slobodarska, državotvorna i evropska Crna Gora može biti samo na strani Ukrajine i svojih evropskih i evroatlantskih saveznika. Zato je od ključne važnosti da naša država otvori svoje granice za izbjeglice iz Ukrajine, da se u potpunosti pridruži evropskim sankcijama protiv Moskve i da pruži Ukrajini humanitarnu i svaku drugu moguću pomoć. Slava Ukrajini. Da je vječna Crna Gora”, zaključuju u saopštenju.

(antena m)