петак, јул 12, 2024

Fudbal: Srbija posle 24 godine na Evropskom prvenstvu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 19. novembra 2023. (Beta) – Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno (2:2) sa Bugarskom.

Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 bodova. Srpska reprezentacija je povela golom Miloša Veljkovića u 17. minutu a preokret Bugarskoj na stadionu u Leskovcu doneli su Georgi Rusev u 59. i Kiril Despodov u 69. minutu. Konačan rezultat postavio je Srđan Babić u 82. minutu.

U drugom meču poslednjeg kola Grupe G, Mađarska je u Budimpešti pobedila Crnu Goru sa 3:1. Mađarska je na kraju prva na tabeli sa 18 bodova, Srbija druga sa 14, a Crna Gora treća sa 11 bodova. Litvanija je kvalifikacije završila sa šest bodova, a Bugarska sa četiri.

Srbija je 16. reprezentacija koje je obezbedila plasman na EURO, posle Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Holandije, Portugala, Rumunije, Škotske, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i domaćina Nemačke.