субота, април 20, 2024

Eskobar: Iz Ohrida očekujemo dobre vesti

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 17. marta 2023. (Beta) – Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je u Prištini da očekuje produktivan sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića sutra u Ohridu.

Eskobar je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani rekao danas da očekuje da će “imati dobre vesti” posle subote.

“Očekujem pozitivan rezultat u Ohridu”, rekao je Eskobar i dodao da je namera SAD da podrže sve rezultate koji donose mir u regionu i jačaju mogućnosti da Kosovo, Srbija i region postanu punopravni članovi evroatlantske zajednice.

“Ovaj evropski predlog je izvanredna prilika za trajan mir između dve zemlje. Cilj nam je da radimo za Kosovo i ceo region”, kazao je Eskobar.

I predsednica Kosova Vjosa Osmani je rekla da “Kosovo odlazi u Ohrid” sa nadom u pozitivne rezultate. Prema njenim rečima, potrebno je postići fer i sveobuhvatan sporazum sa Srbijom, gde se Kosovo i Srbija tretiraju kao dve jednake države, i dodala da “Srbija ne treba da opstruiše sporazum”.