петак, април 12, 2024

Elektrodistribucija potkrada građane

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. septembra 2023. – Građani novobeogradskih blokova žale se da dugo već nemaju mogućnost da električnu energiju koriste po povoljnijoj ceni, odnosno da nemaju “jevtinu struju” kako obično kažu.

U 45. bloku (Jurija Gagarina 275) stanari kažu da su već zaboravili kada im je iza pola noći zasvetlila “žuta lampica” na uklopnom satu iznad ulaznih vrata stana. Upravnik, inače čovek posvećen svojim obavezama i poštovan od stanara zalud elektronskom poštom moljaka nadležne da to obezbede.

Foto: portalforum.rs)

Pre mesec i nešto dana dolazili su, kažu u zgradi, predstavnici Elektrodistribucije  – Tehnička služba za kontrolu (Zemunski kej) i ustanovili da za “jevtinu struju” nedostaje uređaj. Ostaje, rekoše majstori, da upravnik dostavi dopis za nabavku uređaja koju će da instalira druga ekipa kada bude nabavljen.

Nabavka uređaja (“MTK”) se odužila, upravnik (R. M.), posle brojnih presretanja i moljakanja komšija, redovno zove famoznu Tehničku službu koja ga poslovično obaveštava da je uređaj poručen. Još mu je rečeno da je obaveza stanara da račune koji im budu stizali plate u punom iznosu (po skupljoj tarifi) a da će oni kasnije – nakon ugradnje uređaja koji je, navodno poručen – nešto da im se – refundira.

Žica spasa. I ne pomišljaju jer je kažnjivo (Foto portlforum.rs)

Tokom poslednje posete električara jedan od njih je ogolio dva kraja jedne žice savijene u luk i postavio ih na dva zavrtnja. Sada imate jevtinu struju, ali ovo je samo pokaz, rekao je majstor u prisustvu potpisnika ovog teksta. Stanari su odustali da sami nameste jevtinu električnu energiju 24 sata, ali nisu od peticije da većina obavesti Elektrodistribuciju da nisu voljni da plaćaju račune dok se uređaj ne instalira.

I dok upravnik pomalo štiti aljkavu Tehničku službu zemunske ispostave EDB stanari sve više sumnjaju u njihovu dobru volju i ubeđeni su da ih EPS – pljačka.

D. B.