среда, април 17, 2024

Dževad Prekazi imao moždani udar

Slične objave

Podeli

Legendarni fudbaler Partizana i bivši reprezentativac Jugoslavije, Dževad Prekazi, imao je moždani udar i trenutno se nalazi u bolnici u Beogradu, prenose srbijanski mediji.

Fudbaler koji je u FK Partizan proveo punih 10 godina – dvije u juniorskoj i osam u seniorskoj konkurenciji, doživio je moždani udar u Brzeću podno Kopaonika, gdje ima vikendicu.

Usljed moždanog udara i zbog uslova liječenja, hitno je prebačen u Beograd i trenutno je u stabilnom stanju. Prekazi je za Partizan odigrao 153 utakmice i postigao 19 golova. Potom je igrao za Hajduk iz Splita, a zatim za Galatasaray, gdje je proveo šest godina i imao vjerovatno najbolji period karijere, jer je na 185 mečeva za velikana iz Turske dao 40 golova.

Foto: portalforum.rs

Karijeru je završio u Bakirkoysporu iz Turske 1992. godine. Ima i tursko državljanstvo. Rođen je 18. augusta 1957. godine.

Radiosarajevo.ba

Sa fudbalskom legedom me vezuje višedecenijsko prijateljstvo. Nisam imao snage da ga zovem, strahujući da mu trenutno stanje (i lekari) ne dozvoljavaju razgovor. Poslao sam mu poruku. Dževad je dobro!

Možda je upravo sad prilika za jednu sitnicu. U ona, nazvaću ih gadna vremena, Preki je stajao u redu ispred šaltera jednog beogradskog biroa za zapošljavanje. Zazvonio mu je telefon sa Hej, Sloveni… Kasnije je pričao da je namerno odugovlačio da se javi, a kada je to učinio gospođa ispred njega mu je rekla: Što duže ne pusti da zvoni… Uzvratio joj je sa smeškom: Gospođo ja sam pedeset puta stajao mirno na terenu uz ovu pesmu…

Dragan Banjac