понедељак, април 22, 2024

Dragan Stanojević do Australije

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 2. april 2024. – Na prvom izbornom sastanku tkz. Odbora za dijasporu u Beogradu, poslije mnogo godina, Srbi Australije otkrili su gdje je i šta radi Dragan Stanojević, od ranije poznat kao predsjednik Skupštine dijaspore sa sjedištem u Ukrajini, ali s pogledom na Australiju.

Prije dvadesetak godina, trgovac i građevinar, ali i ataman Slobodne kozačke armije, vaskrsao je u Skupštini Srbije kao poslanik Nestorovićeve grupe “MI glas iz Naroda” i odmah potom, predlažući sam sebe, priznao da ništa nije radio svih ovih godina i da je Odbor za dijasporu postojao samo na papiru, ali da će kao novi-stari predsjednik konačno zasukati rukave i da će Srbi iz regiona i dijaspore biti povezani s maticom zemljom.

Pojava Dragana Stanojevića za koga nikad niko nije glasao u Australiji izazvala je čuđenje jer je u govoru pred Odborom ponovio da su za njega u ranijem mandate glasali i Srbi iz Australije, što jednostavno nije istina. Australijski Srbi pamte ga po lažima od prije dvadesetak godina kada je obećavao kule i gradove i koji je poslije putovanja u Australiju i lažnih obećanja, nestao do ovih dana.

Dugin sa Stanojevićem (desno) Foto: V. V.

Kako su Srbi Australije, uglavnom oni stariji koji prate TV MIS, odnosno ispostavu RTS, politički potpuno nepismeni i žive u istom medijskom mraku kao i zemljaci u Srbiji van Beograda, bliski saradnik proruskog političara Medvedčeka, inače kuma Vladimira Putina, Dragan Stanojević, sigurno će se  pokušati nametnuti kao “dijasporac”, što će mu uz poslaničku platu donijeti i beneficije putovanja po regionu ali i po svijetu, uključujući i Australiju.

Sigurno je da će mu doček u Australiji prirediti Vučićevo osoblje iz ambasade i konzulata. A možda mu se približi I najveći saradnik predstavnika vlasti Srbije na petom kontinentu, Srpska pravoslavna crkva. I niko više. Njegova prtljaga na povratku u Beograd biće iste težine kao i kad je krenuo na daleki put. Za razliku od putovanja na peti kontinent onda početkom 21 vijeka.

V. V.

 

 

ReplyForward