понедељак, јул 22, 2024

Đorđević: Vučić nije ispunio obećanje i poslao vojsku na Kosovo

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. oktobra 2021. (Beta) – Predsednik pokreta Oslobodjenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ispunio obećanje i poslao vojsku na Kosovo i Metohiju da zaštiti Srbe, iako je to ranije obećao.

“On je veliki i snažan samo u svojim tabloidnim emisijama. U njima preti, zvecka oružjem, priča lovačke priče o tome kako se u mladosti tukao po tribinama, kako je sretao hrvatske huligane po Italiji i tako dalje. A, u stvarnosti uvek podvije rep”, navodi Đorđević u pisanoj izjavi.

Povodom sukoba specijalnih snaga kosovske policije sa Srbima tokom akcije protiv šverca, Đorđević je upitao šta “treba da se dogodi” da bi vlast u Beogradu reagovala i “ispunila sopstvene najave”. Komentarišući sastanak Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i gradjanima u Raški, Đorđević je ocenio da je taj nastup bio “patetičan”. “Dok on vodi svoje tabloidne ratove, Srbi na Kosovu i Metohiji su gurnuti u pravi rat, zahvaljujući SNS politici popuštanja. Dali su sve Albancima, sada ostaje samo goli život Srba”, istakao je on.

Đorđević je ocenio da Srbija treba da zatražiti povratak 999 pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo i Metohiju, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. “Na to Srbija svakako ima pravo. Te jedinice se prema Rezoluciji mogu rasporediti na spoljne granice, kao i na mesta gde žive Srbi i gde je srpska kulturna baština”, dodao je Đorđević.

Vučić je krajem septembra izjavio da će Srbija ukoliko dođe do novog pogroma Srba na Kosovu čekati 24 sata da reaguje NATO, a da će nakon toga sama intervenisati ako reakcija izostane.