петак, мај 24, 2024

Đoković dolazi u Australiju

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 7. decembra 2022. – Danas je i službeno potvrđeno da Novak Đoković dolazi u Australiju i da će prije nastupa na Australian Openu (AO), igrati na turniru u Adelaide, iz koje je 2020. godine krenuo po deveti osvojeni trofej na prvom Grand slamu godine.

Uz Novaka, koji će se kao i prethodnih godina u glavnom gradu Južne Australije osjećati kao kod svoje kuće, igraće sigurno dvostruki olimpijski šampion Andy Murray i sve bolji Italijan Jannik Sinner, a još nije potvrđen nastup Daniila Medvedeva.

Legendarni Australac Todd Woodbridge izjavio je za državnu TV da je Australija radosna što se Novak poslije zabrane nastupa vratio, jer kako je rekao, najvažnije je da na Australian Openu igraju najbolji teniseri svijeta.

Po rasporedu prvi meč na turniru u Adelaide, na teniskim terenima Memorial Drive, najbolji srpski sportista svih vremena igraće u nedjelju 1. januara 2023. godine. To će Đokoviću istovremeno biti i jedina provjera do početka Australian Opena u Melbourneu 16. januara sljedeće godine.

V. V.