четвртак, јун 20, 2024

Đilas urednicima RTS-a poručio da su sramota Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. februara 2024. (Beta) – Lider opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je danas urednicima RTS-a da su sramota Srbije, saopštila je ta stranka.

“Vi danas ljudima koji govore da treba da se spremamo za rat na Kosovu dajete mogućnost da iznose svoje stavove. Za njih na RTS-u ima prostora. Za nas, koji nudimo drugačiju, normalnu, pristojnu, sigurnu, stabilnu Srbiju – nema. Vi zato niste Javni servis Srbije, vi ste sramota Srbije”, rekao je Đilas.

Đilas je istakao da nisu objasnili zašto u dva meseca “nisu preneli nijedan dokaz o krađi izbora koje je iznosila opozicija”. Dodao je da su tvrdili da lažna prebivališta nisu kršenje zakona i da tako prijavljeni građani imaju pravo glasa. Prema njegovim rečima, činjenicu da je 90 odsto evroparlamentaraca tražilo istragu o izborima u Srbiji su sakrili, objavljujući u Jutarnjem dnevniku lažne informacije da je rezolucija Evropskog parlamenta usvojena minimalnom većinom.

“Nikada niste dali mogućnost da objasnimo da su tvrdnje Pinkova, Informera i predstavnika režima da ugrožavamo suverenitet Srbije laž. Time ste još jednom sprečili da RTS bude javni servis i da građani Srbije saznaju istinu”, ukazao je Đilas.

Takođe, dodao je da je RTS odbio da se u Dnevniku 2 pročita njegov predlog -tekst cele rezolucije, kao i da se napravi cela emisija o činejnici da 90 odsto Evrope sumnja da su izbori bili neregularni. “Srozali ste RTS ispod nivoa na kome je bio u najmračnije vreme Slobodana Miloševića kada su njime upravljali Mitevići, Vučelići, Milanovići..”, rekao je Đilas.

Dodao je RTS nikada nije objavio informaciju da smo je Srbija najgora u Evropi po stopi inflacije, a kako je dodao “naši autoputevi koštaju tri puta skuplje nego u susednim zemljama”.

“Prenosili ste uživo dva sata lažna obećanja nazvana Skokom u budućnost, sakrili ste od građana da skačemo u provaliju. Samo u sinoćnjem Dnevniku ste sakrili od građana završni izveštaj Crte o nepravilnostima na izborima, kao i pismo koalicije Srbija protiv nasilja Evropskom parlamentu”, rekao je Đilas.

Takođe, dodao je da je RTS “samo” u emisiji “Šta radite bre” preneo vest da njegova koalicija neće ići na konsultacije oko održavanja sednice beogradskog parlamenta, kao i izjave nosioca liste, ali je u toj istoj emisiji emitovan izveštaj o poseti predstavnika liste “Mi, glas iz naroda” Branimira Nestorovića, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Takva politika je devedesetih koštala desetine hiljada života. Stotine hiljada ljudi su, da bi sačuvali živote, morali da napuste mesta u kojima su živeli”, naveo je Đilas.