четвртак, април 18, 2024

Deca sa Kosova i Metohije u poseti vršnjacima iz Novog Sada

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 25. januara 2023. (Beta) – U Novom Sadu je danas počelo osmodnevno druženje dece sa Kosova i Metohije, koji će boraviti kod svojih vršnjaka, učenika osnovnih škola “Svetozar Marković Toza”, “Dušan Radović” i “Žarko Zrenjanin”.

Kako je navedeno iz Gradske kuće, u poseti Novom Sadu boravi 40 dece uzrasta 12, 13 i 14 godina, iz mesta Šilovo, opštine Gnjilane.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić pozdravio je na prijemu u Gradskoj kući učesnike projekta “Svim srcem za osmeh deteta”, ocenivši da je reč o akciji koja devetu godinu za redom “usrećuje i povezuje” decu sa Kosova i Metohije i decu iz Novog Sada.

“Zahvaljujem se inicijatorima ovog projekta, svima koji ga podržavaju, a posebno porodicama koje će ugostiti decu sa Kosova. Na ovaj način podržavamo jedni druge, učimo jedni od drugih, a ovo je i prilika da oni upoznaju Novi Sad koji je prošlogodišnji nosilac titule Evropska prestonica kulture, i koji ima mnogo toga da ponudi”, dodao je Rožić.

Kako se dodaje, Udruženje građana “Novi Sad” tradicionalno organizuje projekat “Svim srcem za osmeh deteta” koji obuhvata nastavne i vannastavne aktivnosti u školama domaćina, posete kulturno-istorijskim znamenitostima Novog Sada, posetu Sremskim Karlovacima, Beogradu i obilazak Fruške gore.

Tu su i aktivnosti od kulturnog značaja za mališane, sportske aktivnosti, kao i druge raznovrsne sadržaje zabavnog karaktera.