уторак, фебруар 27, 2024

Dačić: Ostaje izborni cenzus od tri odsto

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. avgusta 2021. (Beta) – Predsednik Skupština Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, govoreći o međustranačkom dijalogu, da će za izbore ostati cenzus od tri odsto i neće se vraćati na prethodnih pet procenata.

“Svi su bili digli galamu (iz opozicije) kad je spušten a u suštini su se radovali. Pa su svi bili zainteresovani da li će se vraćati na pet odsto. Neće se vraćati, ostaće tri odsto”, rekao je Dačić, za Radio televiziju Srbije.

On je ocenio da međustranački dijalog izmedju vlasti i dela opozicije, koji ne želi učešće stranaca, dobro napreduje, ali da drugi kolosek kasni i puno zaostaje za prvim. Kad je reč o drugom koloseku, naveo je, evroparlamentarci treba da dostave neki tekst o izbornim uslovima do 1. septembra kako bi se o njima razgovaralo 17. ili 18. septembra.

Evroparlametarci su bili na letnoj pauzi i tekst koji treba da dostave razmatraće naredne sedmice i teško da će stići da ga pošalju do 1. septembra. Dačić je rekao i da su neki od predloga opozicije, koja prihvata učešće evroparlamentaraca – nerealni.

“Načelno je opredeljenje da se sve završi (oko izbornih uslova) šest meseci pre održavanja izbora, što je do početka oktobra”, kazao je Dačić.