недеља, јун 16, 2024

Crnogorska poslanica: U Beogradu me tretirali kao kriminalca

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 5. jula 2021. (Beta) – Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je da se prema njoj na beogradskom aerodromu postupalo kao prema potencijalnom kriminalcu i da je doživela provokacije na nacionalnoj osnovi od službenika koji su je pretresali sat i po.

Ona je na konferenciji za medije kazala da joj tamošnji policijski službenici nisu objasnili zbog čega je pretresaju niti su sačinili zapisnik o pretresu. “Neprijatnosti sam imala i prilikom ulaska i prilikom izlaska iz Srbije. Sve to što mi se dogodilo zato što drugačije mislim i pripadam partiji koja deli evropske i multietničke vrednosti”, ističe Vuksanović Stanković.

Imala je, kako je navela, neprijatnosti sinoć od jednog policijskog službenika. “On me maltretirao zbog toga kako se nacionalno i politički osjećam. U momentu kad sam predala svoju ličnu kartu rekli su mi da sam označena crvenom bojom i onda sam pretresana. Po povratku u Crnu Goru dobila sam zapisnik o pretresu”, navela je Vuksanović Stanković.

Ponela je sa sobom diplomatski pasoš koji su pretresom utvrdili da poseduje. “Oni su i pored te činjenice nastavili da me pretresaju. Nikad neću da izjednačavam zvaničnu politiku sa srpskim narodom, Srbija je zemlju prema kojoj imam posebnu emociju, to je zemlja u kojoj je rođena moja majka i u kojoj živi moja ujčevina”, kazala je poslanica SDP-a.