петак, јул 12, 2024

Članovi dosadašnje redakcije NIN-a nastavljaju rad u novom nedeljniku

Slične objave

Podeli

Smatramo da se na medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedeljnik koji će baštiniti najviše standarde nezavisnog i profesionalnog rada a koji će uređivati i za koji će pisati vrhunski profesionalci koji su svoj integritet brižljivo gradili i čuvali tokom prethodnih decenija.

Vesna Mališić (Foto: portalforum.rs)

Dosadašnja redakcija NIN-a zajedno sa Vesnom MališićMilanom Ćulibrkom biće deo novog nedeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom zemlje. Urednički koncept koji su oni do sada negovali u potpunosti se slaže sa politikom poslovanja United Media i on se neće menjati ni u narednom periodu.

„Uprkos prividu bogatstva medijske scene i širokog izbora, svedoci smo da je sloboda medija na izuzetno niskom nivou i da je građanima ograničen pristup istini. Biti profesionalan posebno je veliki izazov u današnje vreme. Oduvek smo, kroz rad naših medija, bili posvećeni profesionalnom, objektivnom, nepristrasnom i nezavisnom novinarstvu i duboko sam uverena da će to biti slučaj i sa novim nedeljnikom“, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Aleksandra Subotić (Foto: united media)

Ona je dodala i da je dosadašnja redakcija NIN-a današnjim potezom pokazala da svoju profesionalnu ulogu shvata ozbiljno, jer ne žele da prave kompromise sa istinom, sa činjenicama.

U okviru United Media u Srbiji posluju mediji N1, Nova, Danas, Sport Klub a o svim detaljima lansiranja novog nedeljika javnost će biti blagovremeno obaveštena.