субота, април 20, 2024

Beograd: Protest građana na Savskom nasipu, izviždan gradski urbanista

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. marta 2023. (Beta) – Nekoliko stotina građana okupilo se danas u novobeogradskom bloku 70 na Savskom nasipu zbog, kako tvrde, neprijavljenih radova na nasipu.

Na skupu je bio i gradski urbanista Marko Stojčić. On je kazao da želi da informiše građane o radovima na delu leve novobeogradske savske obale ali je i pored uveravanja da nije političar – izviždan od okupljenih građana.

Foto: S.Đ. (portalforum.rs)

On je naveo da bušenje i rušenje nasipa “nisu ideja” i da do toga neće doći, ali su građani to propratili uzvicima “uaaaa” i “ne damo”. Stojčić je pokazao dozvolu za radove koji se obavljaju u tom naselju, ali ju je predstavnik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pocepao.

Gradski uranista je primio zahteve stanara da se “sve vrati u prvobitno stanje” i da se radovi zaustave, i nađe alternativno rešenje za instalacije. Građani traže i da se ljudi uključe u planiranje kako će izgledati Savski nasip.

Foto: S.Đ. (portalforum.rs)

Stojčić je optužio opozicione političare koji prisustvuju tom protestu, Jovanovića Ćutu, Radomira Lazovića iz Ne davimo Beograd i Milu Popović iz Stranke slobode i pravde, da lažu i da šire paniku. Građani su zatražili da Stojčić napusti skup, uzvicima “odlazi, odlazi”.

Protest je počeo da se održava na dve lokacije, kod radova u bloku 45 i u bloku 70, a svi zajedno su se skupili kod rova u bloku 70. Na skupu je prisutno dosta roditelja sa decom, a skup protiče mirno.

Radovi na Savskom nasipu počeli su, prema rečima stanara, 9. marta, a predviđeno je iskopavanje kanala kako bi do splavova na levoj obali Save stigli priključci za vodu i struju.

1 KOMENTAR

Comments are closed.