понедељак, април 22, 2024

AMBASADA MALTEŠKOG REDA: Ostvaren humanitarni projekat u Domu zdravlja u Beloj Palanci

Slične objave

Podeli

Svih ovih godina otkad postoji ambasada Suverenog Malteškog reda u Republici Srbiji i stalni humanitarni projekat ambasade Make a Wish to the Order of Malta realizovani su mnogi humanitarni projekti.

Nije drugačije bilo ni ove nedelje u Beloj Palanci, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji. Bela Palanka je gradić star 2300 godina. Postojao je još u vreme Rimske imperije. Sada je pored grada prošao moderni autoput prema Bugarskoj i Sofiji i to će sigurno doprineti novim mogućnostima grada i okoline usred predivne prirode i lepih planina.

Ambasada je zajedno sa humanitarnim udruženjem Make a Wish Donations, čijem je osnivanju bitno doprinela, i sa svojim dugogišnjim vernim partnerom LDS Charities Serbia, obezbedila jedno kompletno zubarsko radno mesto sa svom pratećom opremom, dva sterilizatora i uređajem za dentalno zaustavljanje krvi.

Foto: portalforum.rs

Zalaganjem ambasadora Alberta di Luke, predsednika Udruženja Make a Wish Donations gospodina Aleksandra Hangimane, kao i predstavnika LDS Charities u Srbiji, bračnog para Chada i Jennifer Griffits, nabavljena su značajna finansijska sredstva kako bi se omogućila nabavka moderne opreme.

Na prijemu koji je priredio gradonačelnik Bele Palanke gospodin Goran Miljković je u ime opštine zahvalio na donaciji, a prijem opreme je obavio direktor Doma zdravlja dr Vencislav Rangelov.

Ovo je bila druga donacija koju je obezbedila ambasada Malteškog reda, a prva je obavljena pre dve godine i bila je namenjena školskoj biblioteci u Beloj Palanci.

D. B.