среда, фебруар 28, 2024

Advokat: Suđenje za ubistvo Ćuruvije se odugovlači jer DB čuva sebe i svoje

Slične objave

Podeli

“Sudovi se nisu proslavili, jer su na nekim sporednim razlozima ukidali presudu i vraćali na ponovno suđenje, koje sada traje već beskonačno”

Advokat Rajko Danilović ocenio je da se suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije odugovlači da bi Državna bezbednost „sačuvala sebe i svoje“.

„Ponovnim izvođenjem dokaza neće se saznati ništa novo, već se to radi iz potrebe da se stvari sačuvaju u krugu ‘porodice’, u krugu Državene bezbednosti, nekadašnje i sadašnje“, rekao je Danilović za Danas povodom 22 godine od ubistva Ćuruvije, koje je juče obeleženo odavanjem pošte u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

Kako je advokat naveo, sadašnja optužnica je „malo izmenjena, ali ona je suštinski uvek ista i jedinstvena u svom naporu da stvari uradi i sakrije“.

„Jer tu je stvar sasvim čista, kristalno jasna od početka do kraja, nije to bilo ništa privatno ili lično, to je bio posao DB-a, državne službe. Zato se suđenje i odugovlači, da služba sačuva sebe i svoje“, rekao je Danilović.

On je dodao da je „i celo suđenje jedan naporan posao, gde se ni sudovi nisu proslavili, jer su na nekim sporednim razlozima ukidali presudu i vraćali na ponovno suđenje, koje sada traje već beskonačno“.

Kako je rekao, prethodnom presudom je „pravda zadovoljena“ tek u toj meri da su osuđeni oni koji su ubistvo izvršili , ali da se nada da će „na kraju stvari ipak kako-tako da isplivaju na površinu“.

(Beta)