субота, октобар 26, 2024

Đunić: Naprednjacima je nasilje prirodno okruženje

Slične objave

Podeli

LOZNICA, 25. oktobra 2024. – “Guranje, uvrede, kršenje zakona i Poslovnika o radu Skupštine sačekalo je mene i još osam odbornika ispred zgrade opštine pred početak redovne sednice gradske skupštine koja je bila zakazana za 10 časova. Obezbeđenje je pokušalo da spreči odbornike odborničke grupe Srbija protiv nasilja da uđu, pod izgovorom da sprečavaju narodnog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu”, izjavio je Radomir Đunić, odbornik Pokreta slobodnih građana u Skupštini Loznice, prenosi PSG.

Pokret slobodnih građana (Foto: istinomer.rs)

“Po Poslovniku o radu Skupštine grada Loznice, narodni poslanik može da prisustvuje i da se obrati skupštini. Skupština je počela zasedanje bez odbornika ove odborničke grupe i time je prekršen poslovnik”, kaže Đunić i dodaje da je Loznica grad bez gradonačelnika jer je gradonačelnik Vidoje Petrović podneo je ostavku 5. avgusta, ali je ona “delovodno zavedena” tek 10. oktobra, nakon čega je lokalni gradski odbor SNS, raspušten.

“Sad im je problem protok zakonskih rokova koje ne mogu da “sustignu”. Svoj unutrašnji haos, ovakvim postupanjem ispred gradske kuće, proširili su prema građanima, pokazali da je nasilje nad političkim protivnicima njihovo prirodno okruženje, u svako vreme i na svakom mestu. Odbornici opozicije su se probili do svojih odborničkih mesta, ali nasilje se pamti.”, zaključio je Đunić, stoji u saopštenju za javnost Pokreta slobodnih građana.

D. B. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.