среда, октобар 16, 2024

Sutra ujutro hladno, tokom dana umereno oblačno

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. oktobra 2024. (Beta) – U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla, a tokom dana malo i umereno oblačno, u zapadnoj polovini zemlje će biti i potpuno oblačno pa se ponegde u Podrinju i na jugozapadu Srbije očekuje slaba kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata sa udarima i olujne jačine. Najniža temperatura će se kretati od dva do devet stepeni, a najviša od 17 do 20 stepeni.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno uz umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko devet stepeni, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U Srbiji će se naredne sedmice nastaviti period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra, u većini mesta od 16 do 21 stepen. Tokom dana će biti pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost, a samo još u petak ujutru i pre podne se očekuje kratkotrajna, slaba kiša na jugozapadu Srbije.

U košavskom području do nedelje će duvati umeren i jak vetar, na jugu Banata povremeno i olujni jugoistočni. Najjači udari košave očekuju se u subotu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 17. oktobar 2024:

Osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima se i dalјe savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.