среда, октобар 16, 2024

 U Australiji rastu cene i pada kupovna moć građana

Slične objave

Podeli

ADELAIDE, 13.oktobar 2024. – Da porast cijena i smanjenje kupovne moći sve teže podnose i Australci pokazuju najnovija istraživanja. Oko 8% vlasnika kuća i stanova osjeća pad standarda i svoj namještaj nabavljaju s ulica na kojim ih ostavljaju oni koji ga mijenjaju kupujući novi.

Kao vrijedan besplatni prihod domaćinstvu, za oko 7% Australaca, predstavlja toalet papir koji uzimaju u restoranima kojom prilikom isti procenat za djecu naručuju dječje obroke.

Veliki broj organizacija koje dijele hranu besplatno najugroženijim grupama društva rade više nego ikada, a čak 6% državljana najudaljenijeg kontinenta njihovi su stalni korisnici.

Koliko je kriza za pojedince velika govori podatak da se iz parkova masovno kradu kesice kojima se kupi izmet pasa, a oko 7% posjetilaca parkova uzima kesice, O povećanom broju krađa u prodajnim centrima govori se već dugo vremena i pripisuje rastućoj ekonomskoj krizi sa sve većim posljedicama po siromašme Australce.

Posebno je zabrinjavajuće da oko 4% bolesnih ljudi u Auzstraliji bira da ode u bolnicu a ne kod ljekara kod kojih odnedavno mora da se plaća participacija.

Najgore od svega je ono što tek dolazi, predviđaju stručnjaci. Svijet je ekonomski sve dalje od starih dobrih vremena, a Australija, ma koliko da je njezina ekonomija stabilna, dijeli sudbinu ostatka ljudske rase na svim kontinentima.

V. V.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.