среда, октобар 2, 2024

LIGA PRVAKA Zvezda poražena u Milanu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. oktobra 2024. – U meču drugog kola Lige šampiona fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras u Milanu od Intera sa četiri gola. U početku utakmice Zvezda je delovala kao tim koji bi mogao da parira italijanskom prvaku i pored toga što je napadač Intera Marko Arnautović u četvrtom minutu postigao gol koji je poništen zbog ofsajda.

Italijani su ipak rano stekli prednost. Nakon izgubljene lopte, Elšnik je napravio faul na oko 25 metara od gola. Slobodan udarac je izveo Čalhanoglui doneo prednost Interu u 11. minutu. Desetak minuta posle tog gola solidno je šutirao Maksimović ali je lopta otišla preko gola. Isti igrač, najbolji pojedinac u ekipi crveno-belih večeras šutirao je iskosa – pored gola odličnog Zomera.

Inter je duplirao prednost u nako sat vremena igre, a treći gol u 71. minutu nakon greške Zvezdine odbrane. U 77. minutu Drkušić je oborio Martinesa u šesnaestercu, a sudija Cvajer je pokazao na penal. Odgovrnost je preuzeo Taremi i udarcem po sredini gola savladao Glazera.

Strelci za Inter bili su Hakan Čalhanoglu u 11, Marko Arnautović u 59, Lautaro Martines u 71. i Mehdi Taremi iz penala u 81. minutu.

U prvom kolu, Zvezda je na svom terenu u Beogradu poražena od Benfike 1:2. U narednom kolu, Zvezda će gostovati Monaku. Inter je do kraja meča kontrolisao dešavanja na terenu i stigao do prve pobede ove sezone u Ligi šampiona. U prvom kolu, Inter je u Mančesteru remizirao sa Mančester sitijem, a u sledećem kolu će gostovati Jang Bojsu.

Jedan igrač Zvezde može biti posebno zadovoljan. Mladi Andrija Maksimović u nekoliko poteza i šuteva pokazao je veliki talenat i podsetio na zvezdu Real Madrida Arda Gulena. Maksimović je dobar u duel igri, ima odličan pregled igre, pas i šut i sigurno se našao u notesima evropskih menadžera.

Ostali rezultati Čige prvaka: Salzburg – Brest 0:4, Štutgart – Sparta (Prag) 1:1, Arsenal . Pari Sen Žermen 2:0, Barselona – Jang bojs 5:0, Bajer Leverkuzen – Milan 1:0, Borusija (Dortmund) – Seltik 7:1, Inter – Crvena zvezda 4:0, PSV – Sporting 1:1 i Slovan (Bratislava) – Mančester siti 0:4.

D. B.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.