понедељак, септембар 30, 2024

Političaru u Australiji prijeti 15 godina zatvora

Slične objave

Podeli

ADELAIDE, 30.septembar.2024. – Troj Bel, poslanik Skupštine Južne Australije proglašen je krivim da je stekao protupravnu imovinsku korist od preko 400 hiljada AUS dolara, a presuda se očekuje u oktobru s obzirom da je porota od osam žena i četiri muškarca, u Vrhovnom sudu Južne Australije jednoglasno donijela odluku o krivici.

Za čitaoce našeg portala koji prate politička događanja u Srbiji i koji znaju da je iznos od 400.000 dolara prava sitnica prema onome koliko, dokazano, kradu pojedini iz vrha sns-ovske vlasti, možda je presuda od 15 godina zatvora iznenađujuće teška, ali kad se radi o krivičnim djelima bogaćenja bez osnove, a ovo je primjer par exllelance, krivični zakon i primjena istog u Australiji, nije mrtvo slovo na papiru kao u Srbiji, nego realnost u borbi protiv korupcije.

Gospodin Bel, prije nego što je ušao u Parlamernt Južne Australije 2014.g radio je u Ministarstvu za obrazovanje.

Još  2017.godine bio je optužen da zloupotrebljava svoj položaj i da sredstva kojom država pomaže osobe s umanjenim radnim sposobnostima, prebacuje na svoj privatni račun. Te godine optužen je da je dvadeset puta doznačeni novac prebacivao na svoj račun i da je šest puta falsifikovao potrebnu dokumentaciju kod zahtjeva za dobijanje granta.

Petnaest godina radio je u Ministarstvu i bio član Liberalne pareije, koju je napustio 2018.godine od kada je u Parlamentu kao nezavisni poslanik

Antikorupcijska komisija pri vladi Južne Australije pronašla je da je Troj Bel od 2009. do 2013. godine nezakonito prisvojio 430.000 AUS dolara.

V. Vukoje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.