четвртак, септембар 19, 2024

Obeleženo sto godina Beogradske nadbiskupije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. septembra 2024. (Beta) – Državni sekretar Svete stolice Pjetro Parolin poručio je sinoć na misi u katedrali Uznesenja blažene device Marije u Beogradu, da donosi pozdrav pape Franje i blagoslov.

Centralnoj svečanosti kojom je obeleženo 100 godina o osnivanja Beogradske nadbiskupije, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Miloš Vučević, nekoliko ministara, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.

“Hrišćanska nada nam otvara oči da vidimo dobro čak i kad nam se čini da zlo prevladava”, naveo je Parolin, drugi čovek Vatikana, koji će sutra posetiti Sremske Karlovce povodom obeležavanja 325. godišnjice Karlovačkog mira.

Pjetro Paolin (Foto: alacademia.org.ma)

Hrišćanska nada hrabri nas “da učestvujemo u izgradnji sveta u bratstvu i miru, čak i kada se čini da se ne isplati raditi na tome”, rekao je on.

Kardinal Parolin je istakao da je Beogradska nadbiskupija preko svoje humanitarne organizacije Karitas svedočila da ima srce i milosrđe u teškim trenucima – rata, poplava, migrantske krize.

“Činjenica da je broj vernika značajno opao, ne treba da bude opravdanje za zanemarivanje naše posvećenosti, već poziv za još veću saradnju koristeći svoje talente i moliti se Gospodu koji je dobar i nikada ne napušta svoje stado”, poručio je Parolin.

Za danas su predviđeni odvojeni razgovori Parolina sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Nakon Beograda, Parolin će danas, u 16 sati u Crkvi Snežne gospe na Petrovaradinu učestvovati na svečanosti povodom 325 godina Karlovačkog mira, a potom u 18 sati predvoditi molitveni susret u Kapeli Gospe od mira u Sremskim Karlovcima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.