четвртак, септембар 19, 2024

Zoran Vuletić: Boris Tadić psuje i preti ubistvom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. septembra 2024. – Želeo bih da u lično ime, ali i kao predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF), obavestim javnost o teškim pretnjama koje sam dobio od bivšeg predsednika Republike Srbije g. Borisa Tadića, koje su izrečene u javnom prostoru i u prisustvu trećih lica.

Dana 11. septembra (sreda) oko 14h na ulazu u salu za ručavanje u beogradskom restoranu Madera, dok sam čekao susret sa jednim uglednim medijskim poslenikom, presreo me je g. Tadić. Potpuno neočekivano i bez ikakvog povoda, uneo mi se u lice i krajnje agresivno, čak na ivici uračunjivosti mi zapretio, sa uzdignutim prstom: “Ako još jednom kažeš ili napišeš da sam se obradovao Đinđićevom ubistvu, ubiću te! Da li ti je jasno!?

Na moje negodovanje i eksplicitnu tvrdnju da mi spočitava nešto što nikada nisam rekao/napisao, dodao sam da je sramota za predsednika Srbije u dva mandata da tako govori, dobacio mi je ponovo: “J….u ti majku, ubiću te lično!

Ovu nemilu scenu i direktnu pretnju mom životu i ljudskom integritetu, posmatrao je policajac koji je u Tadićevoj pratnji. Bio je dovoljno blizu s obzirom na kriznu situaciju za koju nije mogao da predvidi kuda može da ode.

Međutim, Boris Tadić se nije na ovome zaustavio, pred prepunim restoranom kasnije mi je preko stola gestikulirao da će me skratiti za glavu. Sedeli smo dva stola prekoputa pa smo mogli da se gledamo i on je prešao kažiprstom preko grkljana, gestikulirajući način na koji će me likvidirati.

S obzirom na to da je reč o bivšem predsedniku države i političaru koji se nije libio različitih nečasnih i kriminalnih radnji(Ustavni referendum 2006., predaja NIS-a Rusiji 2008.) u svoje vreme, s pravom očekujem od tužilaštva i javnosti da reaguju, jer sam pretnje bivšeg šefa države, kojima se atakuje na moj život, shvatio krajnje ozbiljno.

Naposletku, ponoviću da nikada nisam rekao ili napisao da se Boris Tadić ili bilo ko drugi radovao ubistvu premijera Zorana Đinđića. Ali ću i ovoga puta ponoviti svoju tvrdnju: Vojislav Koštunica i Boris Tadić bili su ključni politički korisnici ubistva Zorana Đinđića.

Šteta je što dvojica vojnih obaveštajaca bliskih ovoj dvojici političara: Aco Tomić i Branko Krga nikada nisu bili ispitani u sudskom postupku za ubistvo premijera. Tako bismo sigurno bili za korak bliži političkoj pozadini zločina od 12. marta 2003, a time i ozdravljenju našeg društva, stoji u pisanoj izjavi predsednika GDF, fostavljenoj redakciji.

D. B. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.