четвртак, септембар 19, 2024

PSG: Vulin nedostojan bilo koje funkcije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. avgusta 2024. – Danas smo dobili odgovor na jedno od tri juče postavljena pitanja: Aleksandar Vulin je kao ministar policije i direktor BIA pravio spiskove osoba koje naša granična policija treba da maltretira prilikom ulaska u Srbiju ili im u potpunosti zabranjuje ulazak. Nismo dobili odgovor na dva, po nama ključna, pitanja: po kom osnovu je to rađeno i ko su sve osobe koje se nalaze na tim spiskovima.

Pokret slobodnih građana smatra da je Aleksandar Vulin ovim priznanjem još jednom dokazao da je nedostojan bilo koje javne funkcije, ali u režimu koji svoju vlast temelji na zloupotrebama i rušenju svakog sistema, on je idealan za sve pozicije na kojima je bio. Njegova osnovna funkcija je da uvodi tekovine putinovskog načina vlasti u Srbiju, obračunava se i stvara mržnju među narodima u regionu i progoni svakoga ko misli da autoritarna vlast Vučića mora biti srušena.

U normalnoj državi kada bi neko priznao da je zloupotrebljavao funkciju ministra i direktora BIA da sastavlja spiskove nepodobnih ljudi, morao bi biti hitno razrešen, a protiv njega bi tužilaštvo povelo i odgovarajući krivični postupak. U Srbiji će dobiti nove naslovne strane i sate na televizijama sa nacionalnom frekvencijom da nastavi sa govorom mržnje i progona.

To što su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić juče rekli da je glupo da se ljudi zbog toga maltretiraju je samo znak da su sa ovakvim delovanjem preterali, pa je počelo da im nanosi štetu, a ne znak da zaista veruju da su negde pogrešili. U njihovoj prirodi je da sastavljaju spiskove nepodobnih građana pogrešne nacionalnosti, kao devedesetih Hrvata u Hrtkovcima i Zemunu, ili novinara ili drugih slobodnih ljudi, što na kraju uvek dovede i da neki od njih budu ubijeni.

Tada Vučić i Dačić izjave najdublje saučešće, oni koji su bili najglasniji u progonu nestanu na nekoliko meseci, a kada se situacija smiri, nastavljaju gde su stali, samo pronađu novu žrtvu. Srbija je i teoretski i praktično zarobljena država i jedini način da prestane progon građana jeste smena režima Aleksandra Vučića, stoji u saopštenju PSG.

D. B.