недеља, октобар 6, 2024

Novak oduševio Australce

Slične objave

Podeli

Teniska takmičenja u Vimbldonu privlače ogromnu pažnju ljubitelja sporta u Australiji, prvo jer je naseljena najvećim brojem ljudi anglosaksonskog porijekla i drugo jer Australija je izuzetna sportska nacija, a službeno je tenis sport broj 2, najpopularniji iza futija, australijskog fudbala.

Uz ne baš dobre rezultate koje njihovi aduti postižu na ovogodišnjem turniru i doslovno bijelog sporta, Australci su posebno osjetljivi na događaje van terena u organizaciji velikih imena pa s velikom pažnjom prate kako slobodno  vrijeme  provode oni najbolji, sakupljajući pikanterije o zabavnom dijelu programa, slavnim posjetiocima i tome slično.

Danas su novine u Australiji pune pozitivnih komentara, o kako pišu neobičnom potezu dobrote najboljeg igrača svih vremena Novaka Đokovića. Kod jedne akcije pokrivanja terena dok počinje kiša, Novak se pridružio radnicima i “dao im ruke” da što prije ceradom pokriju zelenu travu najstarijeg teniskog terena na svijetu.

Dovoljno da u očekivanju susreta s Runeom u četvrfinalu, Đoković bude proglašen herojem dana kome Australci žele da osvoji 25 ti grand slam turnir.

Da li njihovi rođaci u Londonu i Britaniji žele isto, vidjećemo mi ovdje u Australiji rano sutra ujutro.

V. V.