петак, октобар 4, 2024

PAN TEATAR Ej, Radmila, Radmila

Slične objave

Podeli

Monodrama Ej Radmila, Radmila je  autorski projekt glumice Elizabete Bete Đorevske, po motivima komada Širli Valentajn, Vili Rasela.

Elizabeta Đorevska (foto: N. Vasić)

Ovo je univerzalna priča o životu, ljubavi, porodici, prijateljstvu, nadanjima i snovima  koji prate glavnu junakinju. Radmila se kroz duhovite, a ponekad i setne situacije preispituje  gde su njeni snovi i nadanja vremenom nestali. Na neobican način, Radmila nalazi snagu i volju da se promeni. U raznim situacijama kroz koje prolazi junakinja svako može da pronađe i delić svog života.

Elizabeta Đorevska se vrhunski transformiše kroz razne likove tokom komada. Poruka ove izvanredne monodrame jeste – i kad godine prođu, opet se može disati punim plućima.

Premijera je bila  8. marta na večernjoj sceni Mihajlo Viktorović u Pan teatru, Bulevar Kralja Aleksandra 298. Ideja  autorke je bila da to bude baš tog dana i poklon ženama. Repriza je 16. marta u 20.30h. Ulaznice možete kupiti sat vremena pre predstave na blagajni Pan teatra ili preko tickets.rs.

Nada Vasić

POZORIŠTE PAN TEATAR je osnovao 1995. god bračni par Đurašković – Viktorović. U početku pozoriste je radilo kao putujuća grupa glumaca, u nedostatku svog prostora,    gostovanjima na “tuđm” scenama.
Repertoar je podređen najmlađoj publici, bazira se na dečjim predstavama ali se na sceni igra i nekoliko večernjih predstava iz sopstvene produkcije. Na stalnom repertoaru večernje scene igraju se i predstave drugih beogradskih pozorišta a gostuju i pozorišta iz drugih gradova Srbije.

Pan teatar se bavi i pedagoškim radom, organizuje školu glume za decu koju vodi Olivera Viktorović Đurašković – profesor na Fakultetu dramskih umetnosti. 

Pan teatar (Foto: web site PT)