среда, октобар 2, 2024

Doček Nove godine u Beogradu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. decembra 2023. – Još nije kasno za Beograđane. Ovogodišnji doček Nove godine priređuje se na Trgu Republike i na Platou kod Knez Mihailove ulice.Rukovodstvo gtada najavljuje više od 50 događaja u glavnom gradu tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Centralno mesto proslave biće Trg republike, gde će nastupiti poznati izvođači poput di-džeja Mihajla, Milice Todorović, Anđele Ignjatović “Breskvica”, Sandre Prodanović (Sandre Afrike) i orkestra Endžija Mavrića. Program počinje u 21.30 i trajaće do ranih jutarnjih sati. Već od 2. januara, nastavak proslave uključuje di-džej žurku i ulične artiste, a Knez Mihailova ulica transformisaće se u bazar koji se proteže sve do Kalemegdana, gde će biti postavljeno dečje seoce sa klizalištem.

Poseban dodatak ove godine su prenosi iz Narodnog pozorišta na Trgu republike, uključujući operetu “Slepi miš” 4. januara. Biće organizovani i koncerti džez muzike, kao i duhovne horske kompozicije za Badnji dan i Božić. Ljubitelji baleta moći će uživati u prenosu baleta “Krcko Oraščić“, a Srpska Nova godina će biti obeležena koncertom Saše Matića i iznenađenjem za publiku.

Beograd će ponuditi raznovrsne muzičke programe na više lokacija u centru grada, uključujući nastupe džez, bluz i alternativnih bendova, kao i tribjut bendova koji će oživeti muziku legendarnih grupa poput EKV-a i “Električnog orgazma”. Takođe, biće organizovan zimski filmski maraton sa domaćim i stranim filmovima visokog budžeta.

Zanimljivo je da ove godine na Trgu neće biti organizovan vatromet, u skladu sa zahtevima udruženja za zaštitu životinja. Sredstva namenjena vatrometu biće uplaćena “Zoo higijeni” za izgradnju nove hirurške ambulante.

Beograd, kao popularna turistička destinacija, beleži veliki broj posetilaca, posebno iz inostranstva. Prema poslednjim podacima, hotelski kapaciteti su popunjeni, a broj noćenja i stranih turista već je premašio prošlogodišnje cifre, što potvrđuje rast popularnosti Beograda kao atraktivne turističke destinacije.

Kao i prethodnih godina, ponovo se organizuje doček Nove godine 2024. u Beogradu na vodi, na Sava Promenadi.
Beograd na vodi ponovo postaje epicentar proslave Nove godine u Srbiji, pripremajući grandioznu zabavu za doček 2024. godine. Sava Promenada će biti domaćin ovog spektakularnog događaja, koji će okupiti neke od najpopularnijih domaćih muzičkih izvođača.

Muzički program će otvoriti Frajle, poznati ženski sastav iz Novog Sada, koji će svojim melodijama zasigurno oduševiti publiku. Nakon njih, scenu preuzima Sara Jo, jedna od vodećih domaćih pop zvezda, čiji će hitovi biti posebno atraktivni mlađim generacijama. Glavni akteri večeri, Dejan Petrović sa svojim Big Band-om, obećavaju atmosferu dovedenu do usijanja, uz svoje trubačke bravure koje su poznate širom planete.

Poseban akcenat ovogodišnjeg dočeka je svetlosno-pirotehnički performans na Kuli Beograd. Vatromet i igra lasera koji će se odvijati na nebu iznad Save predstavljaće kulminaciju večeri, upotpunjujući muzički program specijalno komponovanim melodijama koje će odražavati nacionalne muzičke motive.

Ulaz za sve posetioce je besplatan, čime Beograd na vodi otvara svoja vrata svim građanima i posetiocima, obećavajući nezaboravnu novogodišnju noć.

Republika