петак, октобар 18, 2024

Naredni protest ‘Srbija protiva nasilja’ podrška stanovnicima Bačke Palanke

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. avgusta 2023. (Beta) – Protest “Srbija protiv nasilja”, petnaesti po redu u Beogadu, biće u znak solidarnosti sa pobunjenim stanovnicima Bačke Palanke, gde se ovih dana desio “još jedan drastičan primer nasilja”, čiji će učesnici doći pred zgradu Vlade, do koje će stići posle subotnjeg okupljanja, u 19.00 časova, ispred Skupštine Srbije.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je, u ime formalnih organizatora protesta, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, najavio da će jedan od govornika biti radnik javnog komunalnog preduzeća Željko Pejčić koji je dobio otkaz jer je učestvovao na jednom od protesta u Bačkoj Palanci, pre nekoliko dana.

Takođe, planirano je da se obrati i “Dušica iz Kraljeva, žrtva porodičnog nasilja, koja je morala da traži pomoć preko društvenih mreža i medija kako ne bi bila žrtva femicida”.

Govoreći o Bačkoj Palanci Lutva je rekao da to nije “lokalni problem već se tiče svih nas”, navodeći da su se građani pobunili protiv “bahatog moćnika na čelu tamošnjeg kriznog štaba koji ništa nije činio da se saniraju posledice nevremena pa je tako i odgovoran za stradanje dede i unuka”. “Vatra protesta se održava, o upornosti građana pokazuje i prošli protest u Beogradu kad su se građani okupili uprkos vremenskim neprilikama”, naveo je Lutovac, primetivši da će ih sigurno biti mnogo više kada prođu letnji odmori.