петак, октобар 18, 2024

Vreme sutra: Hladno sa snegom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. januara 2022. (Beta) – U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno vreme sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na istoku i jugoistoku očekuju se kiša, susnežica i sneg, a formiranje snežnog pokrivača očekuje se i u nižim krajevima.

Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od minus četiri do jedan, najviša od nula do šest.

U Beogradu oblačno i hladno sa snegom. Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, oko nula stepeni.

U Srbiji će narednih daba biti hladno. U brdsko-planinskim predelima sneg uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Najviša dnevna temperatura malo ispod proseka za ovo doba godine.

Nepovolјna biometeorološka situacija će izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod osetlјivih osoba su očekivani depresija i bolovi u zglobovima i mišićima.