недеља, октобар 6, 2024

Vozači, oprez!

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. DECEMBRA 2021. – Saobraćaj u Srbiji odvija se otežano i usporeno iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS). Pored snežnih padavina pojačan vetar stvara i snežne nanose koji smanjuju vidljivost i dodatno otežavaju saobraćaj.

Vozači se upozoravaju da voze oprezno zbog nepovoljnih uslova pre svega na putevima u planinskim predelima. Zadržavanja nema na naplatnim rampama ni na graničnim prelazima za putnička i teretna vozila.

U Timočkoj krajini će biti umereno oblačno, suvo i malo toplije, a na severozapadu Srbije sredinom dana očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku i na planinama povremeno i jak. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, najviša dnevna od nula do pet.

Kako je saopšteno iz preduzeća Putevi Srbije, neprohodni su sledeći putni pravci II prioriteta: Draginje – Šabačka Kamenica – Valjevska Kamenica – Stapar, Radalj – Radaljska Banja, Slatina – Gola Glava – Valjevo i Valjevo – Lelić – Mravinjci.

U Beogradu i do 26 centimetara snega

Ulice prvog prioriteta u Beogradu su očišćene od snega, a od jutros se čiste i ulice drugog prioriteta, rekao je dežurni inženjer Zimske službe „Beograd puta“ Pavle Pavlović.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je visina snežnog pokrivača u Beogradu oko 26 centimetara. Prema njegovim rečima „Beograd put“ je u „četvrtom stepenu pripravnosti“. Pavlović je naveo da su ekipe „Beograd puta“ očistile dosad 1.900 kilometara puteva na teritoriji Grada Beograda.

U Beogradu će danas biti oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko minus jedan, najviša dnevna do jedan.

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima.

(Danas)