недеља, октобар 6, 2024

Lorenc Čakoti u Galeriji Singidunum

Slične objave

Podeli

U Galeriji Singidunum, Knez Mihailova 40,na predlog Italijanskog kulturnog centra, od 14 -25. decembra biće postavljena izložba svestranog italijanskog ilustratora Lorenca Čekotija poznatog pod nadimkom LRNZ.

Izložbu će u utorak, 14. decembra (19 sati) otvoriti direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Činkota.

Čekoti je rođen u Rimu 1978. godine. On stvara na različitim poljima vizuelne umetnosti. Pre šest godina osvojio je nagradu za najboljeg italijanskog dizajnera na TCBF-u za grafićku novelu „Golem“, Iste, 2015. godine objavio je „Astrogamu“ zajedno sa Alesandrom Karonijem.

Čekoti učestvuje u italijanskim i međunarodnim umetničkim institucionalnim projektima kao i u dizajnirannju brendova. Režirao je animaciju dokumentarnog filma „The Dark Side Of The Sun”, dela konceptualne umetnosti nagrađivanog kratkog filma „Nostalgičar”.

Autor je vizuelnog dela edicije „Monolit” za izdavača Serđa Bonelija. Ove godine nominovan je za prestižnog Donatelovog Davida za najbolje VFX vizuelne efekte za film „The Book of Vision“ i upravo je objavio prvi tom strip trilogije „Geist Maschine“.

Njegove knjige se objavljuju u Italiji u izdanju Bao Publishin, a mnoge su prevedene i objavljene na svetskom tržištu.

Maja Škaljac- Stanošević