четвртак, септембар 19, 2024

Požar u Mokroj Gori: I Kusturica sa vatrogascima

Slične objave

Podeli

MOKRA GORA, 2. avgusta 2021. – Požar na lokacije Brezovice u Parku prirode Mokra Gora, koji je izbio u nedelju, danas je stavljen pod kontrolu, a zbog visokih temperatura i vetra ekipe vatrogasaca, meštana Mokre Gore i dobrovoljaca i dalje dežuraju na terenu. Među njima je, tvrde meštani, tokom pretprošle noći sve do jutarnjih sati požar gasio i poznati reditelj Emir Kusturica.

Izgorelo je nekoliko desetina hektara niskog rastinja, borove šume i pašnjaka. Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić izjavio je Državnoj televiziji da su vatrogasci tokom cele noći gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta kako bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu što bliže požaru koji se juče ujutro pojavio na nepristupačnom terenu iznad ovog mesta.

Cicvarić kaže da ima dovoljno vatrogasaca i opreme, da je postavljen bazen za akumulaciju vode, da je helikopter izvršio izviđanje nakon čega treba da se pristupi gašenju iz vazduha.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su na područuje Mokre Gore poslata još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara. Na stadionu Kotroman postavljen je bazen za akumulaciju 18.000 litara vode za snabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara.

Stanovništvo nije ugroženo.

V. I. P.