среда, фебруар 28, 2024

Marija Boljević izlaže u Maloj galeriji ULUPUDS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. novembra 2021. – U Maloj galeriji Ulupuds, u utorak, 9. novembra (18 sati) biće otvorena izložba beogradske slikarke Marije Boljević.

Slikarska putanja Marije Boljević polako se nazire u složenoj, na mahove isprekidanoj i neizvesnoj sadašnjici vremena i zemlje u kojoj se roila i u kojoj tek počinje svoju likovnu poetiku, beleži u najavi izložbe Ana-Marija Simonović.

“radovi mlade buduće doktorandkinje Fakulteta za primenjenu umetnost izloženi na njenoj drugoj samostalnoj ozložbi u Maloj galeriji ULUPUDS-a potvrđuju uzorno školovanje. Ona se sa lakoćom prihvata bilo kog motiva, njeni potezi su snažni i dosežu gotovo dramatičnu atmosferu, otkriva raskoš klasičnih traumatskih krugova. Slika predele, mrtvu prirodu, cveće… Zalazi u polje iluzija i snova, odaje poštovanje uzorima moderne, pre svih priklanja se estetici Pola Sezana”.

Marija Boljević rođena je 1994. godine u Beogradu. Osnovne i master studije primenjenog slikarstva završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti (FPU) u Beogradu. Trenutno se nalazi na doktorskim studijama iz oblasti umetnosti i dizajna na FPU. Izlagala je na brojnim izložbama  i realizovala jednu samostalnu u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, pod nazivom Impresije. Član je ULUS-a. Bavi se štafelajnim slikarstvom. Živi i stvara u Beogradu,

D. B.