četvrtak, 21 septembra, 2023

NS: Cilj lažnih istraživanja je kreiranje lažne slike

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 19. septembra 2023. – Narodna stranka ocenila je danas da je cilj “lažnih” istraživanja kreiranje “lažne slike” o popularnosti političkih stranaka u Srbiji. U saopštenju te stranke povodom istraživanja javnog mnjenja agencije Stata,  navedno je da je cilj takvih “friziranih istraživanja” lažno predstavljanje stvarnog stanja u Srbiji.

“Agencija koja je objavila istraživanje javnog mnjenja je ista agencija koja je 2022. godine izašla sa istraživanjem pred poslednje gradske izbore u Beogradu, po kojem će SNS i SPS zajedno osvojiti 29,3 odsto glasova, a SNS je na izborima dobio 39 odsto i SPS 6,9 odsto, ukupno 44,9 odsto”, stoji u saopštenju.

Ukazali su da to znači da je margina greške bila 15,6 procentnih poena. NS tvrdi da je  naručilac poslednjeg istraživanja unapred zadao rezultat, “po ugledu na ispit na Pravosudnoj akademiji, na kojem je kandidat izgovorio u slovo isti odgovor kao onaj koji su ispitivači imali pred sobom, što je izazvalo nedvosmislenu osudu stručne i šire javnosti”.

M. M. 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.