utorak, 5 decembra, 2023

Vreme sutra: Promenljivo oblačno i toplo

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. septembra 2023. – Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će u  Srbiji biti promenljivo oblačno i toplo. Na severu i zapadu zelje uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, koji će biti izraženiji na istoku i jugoistoku zemlje.

Na jugu Banata duvaće slab i umeren vetar, u donjem Podunavlju povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 13 do 19 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo. Sredinom dana i posle podne u pojedinim delovima grada moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 17 do 19 stepeni, a najviša dnevna oko 29 stepeni Celzijusa.

Naredne nedelje u Srbiji će u većini dana biti promenljivo oblačno, suvo i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima i najvišom dnevnom temperaturom od 28 do 31 stepen. U utorak će biti mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom koji će u sredu biti samo lokalna pojava u brdsko-planinskim predelima, a za vikend se očekuje novo prolazno naoblačenje sa severozapada sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 17. septembar 2023: Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim problemima. Meteoropatske reakcije u formi reumatskih bolova i promenlјivog raspoloženja očekuju se pretežno u oblastima sa pojačanim vetrom.

M. Markov