utorak, 5 decembra, 2023

Brnabić: Napad na parizer vrhunac ludila opozicije i tajkunskih medija

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. septembra 2023. (Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nije optimista povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu jer kosovski premijer Aljbin Kurti ne želi mir i stabilnost.

“Volela bih da dođe do nekog dogovora, jer nama je neophodan mir i stabilnost. Ali da li i Kurti to hoće? Mislim da je pokazao da neće. Videćemo, sa pažnjom pratimo razgovore u Briselu”, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je ismevanje opozicije i dela medija odlukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da napravi sendvič sa parizerom čija je cena snižena nazvala “vrhuncem ludila i bezobrazluka” i dovela to u vezu sa nastavkom dijaloga. “Nisam optimista jer i u zemlji pokušavaju da oslabe predsednika i Vladu. Kada predsednik treba da se fokusira na odbranu integriteta Srbije oni pričaju o glupostima, da li je predsednik jeo parizer ili nije. Ali smatram da predsednik ima dovoljno fokusa i emotivne stabilnosti da sve to stavi iza sebe i najbolje brani naše interese”, rekla je ona.

Brnabić je ocenila da je opozicija izgubila svaki kompas zbog kritikovanja Vučića i to nazvala “frontalnim napadom na parizer”. “I to se dešava nakon što je opozicija u skupštini pokušala da spreči rast plata i penzija, subvencije poljoprivrednicima i podršku majkama sa decom”, rekla je ona.

Premijerka je ponovila da “apsolutno” podržava ideju o održavanju vanrednih izbora do kraja godine.