subota, 2 decembra, 2023

Zaštitnik pedofila posrbljava Crnu Goru i glorifikuje veleizdajnika Mitrofana Bana!

Slične objave

Podeli

aktuelno.me

Hvaljenjem jednog od najvećih veleizdajnika u crnogorskoj istoriji Mitrofana Bana, koji je u ruke velikosrpskog okupatora predao autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, Mićović je dokazao da nije ništa drugo nego samo bijedni izvršilac radova na projektu ”srpski svet” koje mora da sprovodi po nalogu gospodara iz Beograda. To i ne čudi s obzirom da su ga debelo zadužili postavivši ga, na silu, na funkciju šefa crnogorske filijale SS

Nedostojni pop koji trenutno obavlja funkciju šefa crnogorske filijale svetosavske sekte (SS), poznate pod akronimom SPC, Jovan Nedostojni Mićović, po diktatu beogradskih nalogodavaca, nastavlja da odrađuje posao posrbljavanja Crne Gore.

Na premijeri pozorišne predstave o veleizdajniku Mitropolitu Mitrofanu Banu koja je upriličena u poneđeljak veče na Trgu između crkava u budvanskom Starom gradu u okviru pretposljednje večeri, velikosrpskog propagandnog 6. ”Književnog festivala Ćirilicom“, nedostojni Mićović je kazao da je Crna Gora u vrijeme Mitrofana Bana, sebe doživljavala i definisala kao srpsku državu!?

Ovaj otirač za velikosrpske čizme istakao je da je Mitrofan Ban (1841-1920) ”čovjek veoma bogate biografije, da je dugo poživio i da je postao poglavar naše Mitropolije u doba državnog romantizma Crne Gore, u vrijeme kada je Crna Gora, nakon Berlinskog kongresa, priznata od strane velikih sila”.

„Tadašnja Crna Gora je sebe doživljavala, pa i definisala kao srpsku državu i opšte osjećanje kod našeg naroda je tada bilo da je Crna Gora obnovljeni dio srpskog carstva i kraljevstva. U takvom kontekstu, Mitropolit Mitrofan Ban, porijekom Grbljanin, solidnog obrazovanja za to vrijeme, noseći nasljeđe velikih Petrovića, a i Nemanjića, prosto je razrađivao tu obnovljenu ideju srpske slobode i srpske državnosti. Crkva, kao i sve ostalo, je u dobroj mjeri tada bila potčinjena državi, međutim Mitrofan Ban je uložio sve da se sačuva dostojanstvo Crkve”, kazao je nedostojni Mićović u okviru još jedne pripejd tirade širenja velikosrpstva na teritoriji Crne Gore.

Mitrofan Ban – veleizdajnik

Hvaljenjem jednog od najvećih veleizdajnika u crnogorskoj istoriji Mitrofana Bana, koji je u ruke velikosrpskog okupatora predao autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, Mićović je dokazao da nije ništa drugo nego samo bijedni izvršilac radova na projektu ”srpski svet” koje mora da sprovodi po nalogu gospodara iz Beograda. To i ne čudi s obzirom da su ga debelo zadužili postavivši ga, na silu, na funkciju šefa crnogorske filijale SS

Podsjetimo, Mitrofan Ban je tokom austrougarske okupacije Crne Gore (1916.-1918.) sarađivao sa okupacionim vlastima i osudio akcije crnogorskih komita koje je predvodio general Radomir Vešović.

Bio je saglasan sa odlukama sramotne Podgoričke skupštine 1918. o aneksiji Crne Gore Srbiji. Sazvao je 1918. Sveti Sinod Crnogorske Crkve i objavio ujedinjenje Crnogorske Crkve sa Srpskom pravoslavnom Crkvom.

Mićović će u istoriji pravoslavlja ostati upamćen po najsramnijem ustoličenju koje je bacilo ljagu na takozvanu SPC i zvanično je svrstalo u rang ekstremističko-terorističkih, kriminogenih hegemonističkih organizacija.

Treba podsjetiti da SS već godinama, ako ne i decenijama, učestvuje u kriminalnom poduhvatu pokušaja asimilacije Crnogoraca i poništavanja Crne Gore, i kao ekstremističko-teroristička, paravojna organizacija zadužena je za – političko agitovanje, omogućavanje subverzivnog djelovanja, protok robe, ljudstva, oružja i generalno – regionalnu logistiku kada je u pitanju djelovanje na urušavanju državnog suvereniteta Crne Gore.

Joanikijevo naručeno širenje propagande treba posmatrati u tom kontekstu.

Crkvena pedofilska mafija

Podsjetimo, Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je prije nekoliko mjeseci izviđaj protiv Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) takozvane Srpske pravoslavne crkve i njenog lidera Joanikija Mićovića, zbog prikrivanja pedofilije.

Kačavenda i Joanikije: Braća po pedofiliji

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC.