subota, 2 decembra, 2023

Bećirović od Šmita zatražio smenjivanje Dodika

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 7. septembra 2023. (Beta) – Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović je danas pozvao visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da zbog antidejtonskog delovanja u najkraćem roku smeni Milorada Dodika sa funkcija predsednika Republike Srpske i lidera Saveza nezavisnih socialdemokrata (SNSD).

“Javno pozivam Savet za implementaciju mira u BiH da čvrsto podrži Kristijana Šmita koji treba, u najkraćem roku, da donese odluku o smenjivanju Milorada Dodika sa funkcije predsednika RS i predsednika SNSD zbog antidejtonskog delovanja”, rekao je Bećirović, preneo je sarajevski portal Kliks (Klix.ba).

Dodik je u sredu izjavio da se u RS priprema uredba o hapšenje i deportaciji visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita. Bećirović smatra da “suština Dodikove brutalne pretnje Kristijanu Šmitu nije lične prirode, već je direktna pretnja Zapadu, Dejtonskom mirovnom sporazumu, mirovnom procesu i Bosni i Hercegovini. “Posle Dodikove izjave da će ‘opkoliti kasarne Oružanih snaga BiH po slovenačkom modelu iz 1991. (kada su bile opkoljene kasarne JNA)’, ovo je najopasnija pretnja mirovnom procesu”, ocenio je bošnjački član Predsedništva BiH.