utorak, 5 decembra, 2023

Vuletić: Rušenje Vučića nije dovoljno, potrebno rešenje nakon njega

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. septembra 2023. (Beta) – Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić izjavio je danas da rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije dovoljan kao zajednički činilac i da je “potrebno rešenje nakon Vučića”.

“Nama je potrebno rešenje nakon Vučića, ko će da pregovara oko Kosova, ko će da razgovara sa (Miloradom) Dodikom, da li će i dalje da nam bude rado viđen gost, hoće li Andrija Mandić dolaziti na otvaranje svakog mosta”, rekao je Vuletić na televiziji N1.

Upitan zašto se proevropska opozicija jasno ne izjašnjava po pitanju Kosova, Vuletić je ocenio da su u pitanju nedostatak hrabrosti i političke vizije da kažu jasno građanima u kakvim je problemima Srbija, kao i gde vide Srbiju za pet ili 10 godina.

Kometarišući 14. septembar kada je najavljen nastavak dijaloga Beograda i Prištine i ponovni susret premijera Albanije Aljbina Kurtija i Vučića, Vuletić navodi: “Mi smo svaku krizu na Kosovu rešavali novom krizom”. “To nikog ovde u Srbiji nije uzbudilo, kao da je to neka paralelna stvarnost i kao da to ne utiče na naše živote. Ostavili smo temu Kosova isključivo Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, da preko Srpske liste na Kosovu vodi taj posao”, istakao je Vuletić.

On je kazao i da će na “najavljeni susret Kurtija i Vučića najviše uticati pretnje francuskog predsednika Emanuela Makrona”. “Zbog nesprovođenje onoga što je dogovoreno velika je šansa da nam se ukine bezvizni režim, ako bi se to desilo lagano bi usledile i druge sankcije. Mislim da nam ta podsećanja i takav život iz devedesetih (godina) nisu potrebni, zato je bitno da se još neko bavi ovom temom, a ne samo Vučić”, zaključio je Vuletić.