subota, 2 decembra, 2023

Subotnji protest u Beogradu ispred RTS-a i REM-a

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. avgusta 2023. (Beta) – U Beogradu će u subotu, 26. avgusta, u 19.00 sati početi 17. protest “Srbija protiv nasilja”, saopšteno je danas. Posle okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, protestovaće se ispred obližnje zgrade RTS-a i sedišta REM.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je rekao da će ispred zgrade Radio-Televizije Srbije govore održati predstavnica Sindikata “Nezavisnost” Vesna Vojvodić i profesorka iz Zrenjanina Senka Jankov, kažnjena smanjenjem plate posle suspenzije zbog podrške protestu.

Od zgrade RTS-a protestna kolona će potom do sedišta REM-a na Trgu Nikole Pašića gde će se protest završiti govorom Milice Kostin, studentkinje Pravnog fakulteta, rekao je Lutovac. On je najavio da će se govoriti i o Ustavnom sudu koji je “već 12 godina na kolektivnom odmoru i ne obraća pažnju na ono što se dešava oko nas, a naročito šta radi predsednik Srbije”.

Lutovac je kazao da je tema i ovog protesta prosveta i kako se prema njoj odnose mediji, a izneo da su kompleti školskih udžbenika 17 odsto skuplji nego prošle godine. Govorio je i o radu RTS-a i ocenio da “nastavlja po starom” uprkos protestim čiji je jedan od zahteva smenjivanje rukovodstva te kuće. Naveo je da je poslednja vest RTS u kojoj se pominje Demokratska stranka iz 2020, a prethodna je bila 2019. godine.