utorak, 5 decembra, 2023

Stefanović (SSP): Vučić u Atini potpisao prvobitno predloženu deklaraciju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. avgusta 2023. (Beta) – Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučič na samitu u Atini potpisao deklaraciju koja se nije menjala u skladu sa njegovim željama, već je ostala ista kakva je na početku predložena.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je svakom razumnom čoveku jasno da Vučićeve “velike diplomatske pobede” postoje samo u režimskim medijima. “U toj deklaraciji se predviđa gonjenje svih koji su odgovorni za ratne zločine u Ukrajini, a to znači Vladimira Putina i ekipu iz Kremlja, što je Vučić prihvatio”, naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Vučić u “realnom životu” nije sprečio Ukrajinu i Grčku da priznaju Kosovo i Metohiju, jer oni to nisu ni planirali da urade. Stefanović je istakao da je “samohvalisanje i naručeno horsko obožavanje Vučića” kao najvećeg zaštitnika nacionalnih interesa, “jeftina predstava” koja treba da prikrije nedostatak politike koja bi Srbiji omogućila sigurnost i normalnost.

“Vučićeva turneja po televizijskim studijima od Milomira Marića do Jovane Jeremić, koja nam sledi nakon Atine i priče o herojstvu u Atini su tragikomično svedočenje, koje neće moći da sakrije opasnost samoizolacije, koja bi imala katastrofalne posledice po državu i narod sa kojim se ovaj režim uporno igra i to samo da bi se sakrio od odgovornosti zbog korupcije i kriminala koji haraju Srbijom”, istakao je on.