utorak, 26 septembra, 2023

“Jadranski susreti” u Leposaviću

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. juna 2023. – Nekoliko pripadnika misije Kfora nadmetalo se danas u navlačenju konopca sa meštanima Leposavića ispred zgrade opštine gde deseti dan protestuju.

Američka ambasada u Srbiji objavila je snimak koji se brzo raširio društvenim mrežama na kome se vidi kako su se igri navlačenja konopca meštanima pridružili američki predstavnici misije Kfora. “Jedina borba KFOR-a i Srba u kojoj svi pobeđuju. Svaka čast momci!”, navela je američka amabasada u objavi na internetu.

Meštani Leposavića juče su započeli ovogodišnje Radničke sportske igre, tradicionalnu manifestaciju koja se održava u toj opštini i u okviru koje su se takmičili u fudbalu, odbojci, šahu i pikadu. U igrama su im se danas pridružili i pripadnici američkog Kfora, koje su, kako se vidi na snimku koji kruži mrežama, domaćini pobedili.

Na poligonu oko takmičara navijači su glasno bodrili timove za koje navijaju dok se u pozadini sa razglasa čuje pesma “Srpkinja je mene majka rodila sve da volim ona me učila”. Neke je ovaj “duel” podsetio na “Jadranske susrete” koji su priređivani u bivšoj Jugoslaviji u gradovima na jadranskoj obali.

D. B.