utorak, 26 septembra, 2023

Narodna skupština: Poslanici o dijagnozama, kolonoskopiji…

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. juna 2023. (Beta) – Poslanik Zoran Zečević iz Zavetnika pozvao je danas predsednika Skupštine Vladimira Orlića da zaštiti poslanike i građane Srbije od govora poslanika Nebojše Bakareca koji izaziva mržnju i čiji se govori graniče sa patologijom.

“Ja sam hiriug pa ne mogu da postavljam dijagnozu, bolje bi to učinila koleginica Sanda Rašković Ivić, ona je psihijatar”, rekao je Zečević, na šta mu je Orlić isključo mikrofon. Orlić je kritikovao Zečevića i rekao mu da pogleda kako je jedan njegov kolega juče pričao mimo dnevnog reda i oduzeo mu vreme poslaničke grupe.

Poslanica Marija Lukić iz SSP-a rekla je da bi Bakarec svojim nastupima, “kako bi se reklo njegovim rečnikom, zaslužio da ga traže kolonoskopijom u doskorašnjem predsedniku njegove stranke”. Ona je tražila povredu poslovnika, jer Orlić već danima dozvoljava Bakarecu da širi govor mržnje.

Poslanici su reagovali nakon govora zamenika predsednika Odbora za kulturu i informisanje Nebojše Bakarca u kojem je ponovo vređao opozicione poslanike, čitao tvitove, optuživao opoziciju da poziva na ubistva i silovanja porodice Vučić i premijerke Ane Brnabić, iznosio lične podatke lidera opozicije.

“Ne moram njegov govor da sankcionišem. Znači smeta vam što je pročitao neke navode iz štampe, a ne smeta vam Tabloid” rekao je Orlić, a poslanici Lukić rekao da je to što je rekla Bakarecu “savršeni primer vaspitanja”.

Orlić je održao poduži govor o Tabloidu i Milovanu Brkiću nastavljajući da optužuje Narodnu stranku i Srđana Milivojevića iz DS-a da koriste taj list kako bi blatili vlast, na šta su mu iz opozicionih redova aplaudirali.

I u nastavku su poslanici nastavili da razmenjuju uvrede i optužbe, a predsednik skupštinskih naprednjaka Milenko Jovanov ponovo je optužio opoziciju da planira da izazove građanski rat, i da radi po nalogu “američkih agencija”.