subota, 2 decembra, 2023

Zvečan: Kfor dovezao tešku mehanizaciju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. maja 2023. (Beta) – Pripadnici Kfora koji su oko zgrade Opštine u Zvečanu dovezli su još vozila teške mehanizacije i veće količine bodljikave žice, a u blokadi su ulice koje vode ka tom objektu.

Kako javlja Kosovo onlajn, uprkos nezvaničnim informacijama da bi danas oko 15 sati pripadnici Kosovske policije mogli da se povuku iz zgrade Opštine, na terenu se trenutno situacija ne odvija u tom smeru.

Pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije i dalje su u zgradi Opštine, a nekoliko blindiranih vozila ispred te zgrade. Službenici Opštine Zvečan koji su se i jutros okupili ispred zgrade nadaju se da će im biti omogućeno vraćanje na radna mesta.

Pripadnici poljskog kontigenta Kfora postavili su ogradu na 15 metara od Opštine i formirali kordon. Oni su, kao i juče, opremljeni štitovima i opremom za razbijanje demonstracija, a specijalci Kosovske policije su u više blindiranih vozila iza vojnika Kfora.

Škole ni danas ne rade, a nekoliko radnji s osnovnim namirnica je otvoreno.

Predsednik Opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu Opštine, već da je sa svojim kabinetom u kancelariji u selu Lipe.