utorak, 26 septembra, 2023

Protest Srbija protiv nasilja: Prsten oko RTS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. maja 2023. (Beta) – Učesnici protesta “Srbija protiv nasilja” večeras su ispunili i Tašmajdanski park, gde je sa govornice najavljeno da će taj isti skup biti održan i narednog petka, 2. juna. Prethodno su sa govornice pročitani zahtevi organizatora protesta i građana, koji su na ulicama Beograda po kiši od 17.30 sati.

Foto: S. Đ. portalforum.rs

Tokom četvrtog po redu protesta “Srbija protiv nasilja” okupljeni su napravili svojevrstan prsten od platoa ispred zgrade Skupštine Srbije do Pravnog fakulteta, pored centra Tašmajdan i do zgrade RTS-a u Takovskoj ulici.

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, “širi mržnja, nasilje i strah”, i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Foto: S. Đ. /portalforum.rs

Na protest pod sloganom “Srbija protiv nasilja” pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno-levog kluba, Moramo – Zajedno i Ujedinjeni, ali je naglašeno da protest nije stranački.

RTS se uključio…

Dnevnik RTS-a u 19.30 sati počeo je danas uključenjem uživo na protest “Srbija protiv nasilja”, koji se odvija ispred njihove zgrade u Takovskoj ulici.

U uključenju uživo gledaoci centralnog dnevnika RTS-a mogli su da čuju uzvikivanje okupljenih “RTS lopovi”, ali prenos ovoga puta nije prekidan “smetnjama” kao što je to bio slučaj sa izveštavanjem sa prethodno održanog protesta sa istim nazivom.

Okupljeni na protestu ispred RTS-a su zvižducima dočekali početak Dnevnika u 19.30 sati.