utorak, 26 septembra, 2023

Nekoliko hiljada građana noć provelo na blokadi autoputa

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. maja 2023. (Beta) – Deo učesnika trećeg protesta “Srbija protiv nasilja” proveo je noć blokirajući deo međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod “NIS” pumpe. Okupljeni su naveli da neće od blokade odustati dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Uz nekoliko postavljenih šatora, na autoputu su i vreće za spavanje i baštenske stolice.
Na blokadi, gde je po procenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je deo poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.

Protest “Srbija protiv nasilja” počeo je sinoć oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, nakon čega je nekoliko desetina hiljada građana prošetalo kroz Ulicu Kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na autoputu.

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Jutros u šest časova prekinuta blokada 

Kako su javili beogradski mediji, blokada dela auto-puta oko šest sati jutros je okončana i saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Deo učesnika trećeg po redu protesta “Srbija protiv nasilja” proveo je noć blokirajući deo međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod “NIS” pumpe.

Na blokadi, gde je po procenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je bio i deo poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.