sreda, 27 septembra, 2023

Vuletić pozvao proevropske stranke i nezavisne medije da Jeremića označe antievropskim političarem

Slične objave

Podeli

Zoran Vuletić

Narodna stranka na čelu sa Vukom Jeremićem je predvodnica antievropske politike u Srbiji. Zahtev i akcija prikupljanja potpisa podrške raspisivanju referenduma kako bi se odbacio Zapadni plan (Šolc/Makron) za Kosovo i Srbiju je krunski dokaz politike koja bi nas unazadila.

Ukoliko bi došlo do raspisivanja referenduma sa otrovnim Jeremićevim pitanjem nije teško predvideti odgovor lobotomiranog srpskog naroda. Rani nacionalistički radovi Vuka Jeremića iz vremena ministrovanja kod Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Ivice Dačića su uz Aleksandra Vučića radikala/SNS-ovca unazadili dovoljno napaćen narod u prethodnih dvadeset godina i bilo bi krajnje nemoralno i otvoreni zločin ponovo ga izložiti takvom referendumskom pitanju. Nakon Miloševićevog proglašenja pobede nad NATO čime smo ,,sačuvali’’ Kosovo,

Vuk Jeremić (foto: beta)

Vuk Jeremić je od 2004. doneo sa Šešeljem, Vučićem, Tadićem, Koštunicom i Dačićem sve kosovske rezolucije, krao na ustavnom referendumu 2006. zbog preambule i predsedničke zakletve, odbacio Ahtisarijev plan, poklonio energetski sektor Rusiji i tako nas postavio na večni put ka Evropskoj uniji (EU).

Nakon svih pobrojanih odluka taj put je trasiran preko Moskve. Dvehiljadetrinaeste je u skupštini glasao za politiku i budžet Aleksandra Vučića i tada mu nije smetao Briselski sporazum jer mu je za kandidaturu za Generalnog sekretara UN bila neophodna Vučićeva podrška.

Nakon svega Jeremić traži svoju bednu šansu na referendumu čiji rezultat je odavno pripremio sa svojim društvom kako ne bi ni morali da ponavljaju krađu iz 2006. godine. Prethodno je pokušao da pridobije podršku sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC) tražeći pokretanje litija za takozvanu odbranu Kosova.

Zaboravio je da bi oko toga morao i sa Vučićem da se dogovori. Očigledno je da obojica računaju na patrijarha Porfirija, baš kao i na Vladimira Putina.

Posebno je prevarantski i opasan kontekst kojim objašnjava javnosti da ukoliko Vučić prihvati predloženi Plan za Kosovo i Srbiju, dobija blanko podršku Zapada da u Srbiji neometano vlada uz još žešći autoritarni sistem i uz gušenje i ovo malo sloboda koje su nam preostale. Zna Vuk Jeremić da to nije tačno, upravo suprotno bi se desilo.

Tada bi se stekli uslovi da se evropski izveštači u punom kapacitetu pozabave ljudskim pravima i ostalim slobodama. Takođe, zna da implementacija Plana postaje deo tridesetpetog pregovaračkog poglavlja Srbije sa EU.

Nedvosmisleno, Vuk Jeremić želi svojom inicijativom da navede građane Srbije da sami zvanično prekinu EU integracije. Vrhunac beščašća!

Pozivam sve proeopske (EU) političare, stranke, pokrete i posebno nezavisne medije da konačno označe Vuka Jeremića antievropskim političarem, a Narodnu stranku antievropskom strankom.

Svaka kalkulacija sa njihovom inicijativom ostavlja prostor za eventualnu saradnju sa njima, a to je pogubno po interese građana Srbije.

Autor je predsednik Građanskog demokratskog foruma

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.