nedelja, 28 maja, 2023

Beograd: Pristalice takozvane državotvorne opozicije blokirale saobraćaj ispred zgrade Vlade

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. marta 2023. (Beta) – Pristalice stranaka koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, blokirale su danas saobraćaj ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu, na protestu kojim traže odbacivanje evropskog predloga za Kosovo, ostavku predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji.

Učesnici skupa nose transparente “Srbija pamti”, “Vučiću ostavka”, “Ne kapitulaciji” i “Nikad NATO”, a na snimku N1 vidi se i transparent “Dragane Bujoševiću, svinjo korumpirana”.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je agenciji Beta uoči početka skupa da će slične “blokade upozorenja” danas biti ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu i ispred gradskih uprava u Nišu, Kruševcu, Čačku, Loznici i Šapcu.

“Ideja je da ovo bude početak protesta upozorenja koji će biti održani u narednom periodu”, kazao je lider Dveri i dodao da su ranije danas protestni skupovi održani u Vrbasu, Lazarevcu i Aranđelovcu.

Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ranije su najavili da će tim skupovima obeležiti i 24. godišnjicu početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.